Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

"ΆΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ "

■ 80.000.000 ευρώ στα ταμεία «σκοτεινών» ΜΚΟ από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
■ Και ο Δήμος Αθηναίων αναζητεί άρον άρον 200 κατοικίες στο κέντρο
■ Διαγωνισμοί για την επίπλωση, την ένδυση και τη σίτιση (με κουπόνια)
■ Εχουν καρπωθεί ήδη 450 διαμερίσματα από 60 τ.μ. και άνω! Προπληρωμένα τα ενοίκια (200-400 € μηνιαίως)  έως το τέλος του 2016! Το ποσά για τις επισκευές και τους λογαριασμούς για ρεύμα και νερό

Άρχισε το πάρτι με τα κονδύλια  που θα διατεθούν για την ενοικίαση σπιτιών σε πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα ποσό περίπου 80.000.000 ευρώ, που θα διαθέσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να πληρώσουν τα ενοίκια σε όσους ιδιοκτήτες διαθέσουν προς μίσθωση κάποιο ακίνητο για τη στέγαση των προσφύγων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία".
Με το ίδιο  κονδύλι οι ΜΚΟ θα προκηρύξουν διαγωνισμούς για την ένδυση και την σίτιση των προσφύγων αλλά η μερίδα του λέοντος θα διατεθεί για να καταβληθούν προκαταβολικά όλα τα ενοίκια, ύψους 200-400 ευρώ, που αντιστοιχούν στους μήνες έως το τέλος του 2016.
Το σωματείο Praksis, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και οι οργανώσεις Solidarity Now, Ηλιαχτίδα, Νόστος αναζητούν ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χίο, Λέσβο, Σάμο και Λέρο για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων.
Έως σήμερα έχουν ελεγχθεί περίπου 1.000 διαμερίσματα και έχουν υπογραφεί 450 συμβάσεις μίσθωσης, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ήδη πάρει προκαταβολικά τα εννέα ενοίκια.
Το πρόγραμμα τυπικά λήγει στο τέλος του χρόνου, αν και αναμένεται να επεκταθεί ως το 2017. Στην Αθήνα τα διαμερίσματα αναζητούνται τόσο στα όρια του Δήμου Αθήνας όσο και στους όμορους Δήμους Μοσμάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Ζωγράφου και Αγίου Δημητρίου με τους οποίους υπάρχει συνεργασία για το θέμα της προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων.
Στους πρόσφυγες θα παρέχεται σίτιση μέσω προπληρωμένων καρτών ή κουπονιών για σούπερ μάρκετ ύψους 90 ευρώ τον μήνα για κάθε άτομο. Επίσης θα  διανέμονται κουπόνια για παροχή αγαθών υγιεινής ύψους 10 ευρώ τον μήνα για κάθε γυναίκα, 5 ευρώ για κάθε άνδρα και 15 ευρώ τον μήνα για κάθε νήπιο  και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Θα παρέχονται επίσης κάρτες μετακίνησης για τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

 "Δημοκρατία"
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου