Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Συνταγή για τον σπέσιαλ καφέ "ΚΑΝΕΛΑΤΟ"


Βρήκα αυτή την συνταγή, την δοκίμασα, μου άρεσε και σας την παρουσιάζω.



Κανελάτο
Όπως σας υποσχεθήκαμε, εδώ θα βρίσκετε συνταγές σπάνιες. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το "κανελάτο" που θα βρείτε αποκλειστικά μόνο στο greekouzina.gr. Δείτε την συνταγή του, κάντε την και θα μας θυμηθείτε!

Συγγραφέας: 
Κουζίνα: Greek
Τύπος συνταγής: Επιδόρπιο
Μερίδες: 1
Υλικά
  • 1½ κ.γ. Ελληνικό καφέ
  • 1 κ.γ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
  • 1 ροζέτα σαντιγί
  • κανέλα για πασπάλισμα
  • 200 γρ. νερό
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στο μπρίκι 200 γρ. νερό και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού
  2. Ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς
  3. Αφήνουμε το υγρό λίγο να κρυώσει
  4. Ρίχνουμε τον καφέ και ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
  5. Σερβίρουμε τον καφέ σε χαμηλό φλιτζάνι με κανέλα και μια ροζέτα σαντιγί για το γαρνίρισμα.
Για περισσότερες συνταγές δείτε το Κανελάτο – Greek Kouzina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου